Ta kontrollen!

Hitta och använd verktyg på rätt sätt.

Modifiera, Kombinera eller Skapa ditt egna!

Du kan använda din padda som en skärbräda men inte vise versa.. likaså kan du använda din skärbräda till saker utanför sitt tänkta användningsområden, så är det med det mesta.

Då kan frågorna istället låta såhär:

  • vad är optimalt?
  • kostnad?
  • tid och svårighetsgrad?
  • inlärning?

Varför skulle jag vilja använda något som jag har betalat flera hundra eller tusen kronor för till något så simpelt?

Det samma kan man fråga sig själv om det mesta man äger, använder jag mina saker på ”rätt” sätt eller fullt ut?

En duktig hantverkare känner sina verktyg och kan ofta göra väldigt mycket med väldigt lite, hjälpmedel och automationer kan vara väldigt bra.. men egentligen bara till en början och i inlärnings fasen, sedan kommer dom ofta i vägen.

En egen erfarenhet från mitt huvudhantverk är stämapparater, som verkligen kan vara fantastiska verktyg och som nu blir, ett perfect exempel på något som kan vara avgörande för att ens kunna operera sitt instrument till en början.
Jag använder fortfarande stämapparater till och från, för olika ändamål.
Men känner ofta att dom kan bli ett distraktions moment från min verkliga uppgift, att stämma mitt instrument.
Vi får inte heller glömma att vi är människor och allt som vi gör filtreras genom kemi och biomassa, som ingen lyckas lista ut hur den fungerar fast det har varit ett av mänsklighetens största intressen rätt länge. frågar någon mig så tror jag inte vi kommer eller behöver få svaret på den frågan heller.
Så en människa och en maskin eller ting upplever inte verkligheten riktigt på samma sätt.
Därför kan stämapparaten störa mina sinnen, när jag bara ska fokusera på ett, hörseln. Det kan till och med hända att man känner att man bråkar med sina verktyg, eller börjar ”kompensera” för dom.

I fallet stämapparat så kan jag stämma mitt instrument så att alla värden är helt rätt inställda teoretiskt och allt lyser grönt.
Men när jag jag ska spela på instrumentet så låter det inte riktigt ”rätt eller bra” och jag får nöja mig med att veta att det är jag som människa som ska tycka det låter bra och inte maskinen.

Alla våra musikaliska skalor idag är olika typer av kompromisser och vist går det att visa på att vi har någon slags gemensam intervall smak. intressant ämne..

Sen är det omöjligt att skapa helt räta vinklar eller runda cirklar. Men inte i en virtuell miljö, där existerar det perfecta, kanske Platons idévärd?

Där kommer kommunikationen in i bilden.


10 idéer beträffande “Ta kontrollen!”